verslag wereldvrouwendag in het Parktheater 12 maart

 

 

Internationale Vrouwendag valt jaarlijks op 8 maart.

 dé dag dat de vrouw massaal in het middelpunt staat. Op deze dag strijden we voor gelijkwaardigheid in onze samenleving. Want ook al is het 2022, deze dag is nog steeds erg hard nodig.

 

Op zaterdag 12 maart in het Parktheater was er een mogelijkheid om onze werkgroep te promoten en ook de verkoop van onze karaktervolle

Spullen.

 

Buiten ons waren er mensen van buitenlandse afkomst rijk vertegenwoordigd die samen met ons ook een tafel hadden voor hun promotie. Onze tafel had goede belangstelling en leuke gesprekken, wat ook voor ons prettig was.

Ook hebben we met andere standhouders gesproken,  deze mensen hebben ook een ideaal net zoals wij dat hebben voor de kinderen in Kobane.

 

Er was een mevrouw van Indiase afkomst en zij vertelde dat mensen in haar moederland  allerlei plastic afval verzamelde, dit wordt gereinigd en verwerkt zodat er geweven draagtassen van gemaakt kunnen worden in de meest uiteenlopende kleuren.

Deze mevrouw was onder de indruk waar wij voor stonden, we hebben gegevens uitgewisseld en dit heeft mogelijk nog een vervolg.

 

Constance heeft de film “blooming in the dessert” gepresenteerd.

Mensen waren onder de indruk en solidair en gaven spontaan geld voor de vrouwen in Raqqa.

Kijk ook naar deze imponerende  film door onderstaande link te kopiëren en in je browser (b.v. Google) te plakken.

https://youtube.com/watch?v=eN3LV_WzOV8&feature=share               

helaas ondersteund onze website deze service niet.

 

                

12 maart, "blooming in the dessert"

WERELDVROUWENDAG IN HET PARKHEATER MET O.A. INSPIRATIE UIT NOORDOOST SYRIË

Zaterdag 12 maart 2022 van 13:00 - 18:00 

Details

 

In de documentaire ‘Blooming in the Desert’vertellen Arabische vrouwen in Raqqa over hun leven en wat hen beweegt 13.15-14.00 .Regie :Benedetta Argentierig
En een kort gesprek over vrouwen in noordoost Syrië en onze ervaringen met onvermoede dromen.
“Ik had nooit gedacht dat ik ooit actief zou zijn in een vrouwenorganisatie of dat ik zou werken in een bestuur of in de politiek of ooit iets anders zou doen dan huisvrouw zijn. Om eerlijk te zijn; dit is een droom die ik me niet had kunnen voorstellen.“

Werkgroep Eindhoven~Kobanê heeft sinds 2015 intensief contact met een vrouwenorganisatie en een school in noordoost Syrië. De uitzichtloze oorlog was recent weer even in het nieuws door de strijd om een gevangenis met IS-gedetineerden in Hasakah. De werkgroep vrijwilligers laten zich inspireren door de veerkracht van de vrouwen in Kobanê met wie we contact hebben. Ook wij doen soms dingen, waarvan we niet hadden kunnen dromen.