2020-20 juni, wereldvluchtelingendag

WERELDVLUCHTELINGENDAG;   STOP THE WAR ON MIGRANTS

 

Zaterdag 20 juni vonden er in acht verschillende steden protesten plaats met de boodschap: REFUGEE LIVES MATTER! 

Vrijdagmiddag was Eindhoven~Kobanê welkom in de tuin bij Omslag om aandacht te vragen voor de acties rond Wereldvluchtelingendag.

Het was vreemd om in zo’n mooie zonnige omgeving te praten over de ‘War on Migrants’ en ook heel fijn om na de corona-isolatie weer samen met vrienden te mogen zijn.

 

Leden van Poetry Circle 040 droegen gedichten voor. Ongeveer 30 mensen luisterden naar bizarre feiten over het Europees vluchtelingen beleid. We deelden ervaringen, ideeën en plannen. Wie dat nog niet gedaan had zocht op internet de petitie #500 kinderen. En na afloop, waren bijna alle roze actie flyers door deelnemers meegenomen.

 

We werden verwend met thee, appeltaart, kersen, frambozen, soep en informele muziek.

 

Hanan schilderde 500 huissleutels voor 500 kinderen. Daarna 1000 sleutels en nog meer. Toen was er een grote sleutel voor alle kinderen en heel veel snoep en ballonnetjes.

Toni schilderde een open plek tussen de bomen waar een huis gebouwd kan worden. De kinderen mogen boomhutten bouwen en in de bomen klimmen. Op de voorgrond groeien bloemen in het gras. Daar kun je bloemen plukken of voetballen. Toni heeft ervaring met getraumatiseerde kinderen en wil er graag paar dagdelen vrijwilligerswerk komen doen.

 

Voor ons zijn 500 kinderen meer dan welkom, samen met hun familie !