Aqil kan geholpen worden

 

Aqil wil weer lopen

 

Aqil is een kleine jongen met een handicap. Hij woont in Kobanê een stad in Syrië, waar het al 11 jaar oorlog.

Hij is 6 jaar als hij in 2018 op school Hîvî kom. Hîvî betekent hoop en is een nieuwe school opgericht door vrouwen; speciaal voor gehandicapte kinderen. Later als Aqil groot is wil hij een winkel voor smartphones openen. Dan kan hij met iedereen overal in de wereld bellen en berichtjes delen. Maar de eerste tijd op school schaamt hij zich nog voor zijn handicap, blijft liever thuis en wil eigenlijk ook niet op de foto.

 

 

Een jaar later in januari 2019 zien we Aqil bij de feestelijke festiviteiten rondom kerstmis. Hij staat vooraan in de klas met het hartje op zijn wang en blij gezicht!. De foto is niet scherp als still vanuit de video; zo enthousiast danst Aqil samen met de andere kinderen van zijn school.

 

Intussen (najaar 2022) is Aqil 12 jaar. Hij heeft aldoor pijn. Hij danst niet meer. Met krukken kan hij zich nog een beetje voortbewegen.

Na een paar grote operaties zou Aqil weer kunnen lopen en lachen en doorleren voor zijn telefoonwinkel. Die operaties zijn wel duur: ca. €5000. De ouders van Aqil zijn arm en ook werkgroep Eindhoven~Kobanê kan dit niet zomaar opbrengen.

Sinds 2016 steunen wij Hîvî o.a. met ‘Wij dineren & Zij ontbijten’; afhaalmaaltijden ten bate van hun schoolontbijt. Wij zien Aqil op foto’s en video’s en hebben contact met zijn leerkrachten. We zagen Aqil eerst opbloeien en toen achteruitgaan en hebben al een heel bedrag voor hem gespaard. Er is nog ca. €2000 nodig voor zijn operatie !

inmiddels heeft de werkgroep weer een deel van de totale kosten gegenereerd door allerlei activiteiten te organiseren en er is nu voldoende voor de eerste operaties.

Elke bijdrage groot of klein is welkom op

NL60 TRIO 0788 8139 19

t.n.v. Stichting Vredesburo Eindhoven o.v.v. AQIL

 

Aqil heeft zijn eerste operatie ondergaan

Met Aqil gaat het goed. Binnenkort gaat hij weer naar de specialist voor de volgende behandeling.