afhaalmaaltijden

VEGETARISCHE AFHAALMAALTIJDEN

6   wereldgerechten met vooral biologische en fairtrade ingrediënten

Opbrengst voor het SCHOOLONTBIJT op school HÎVÎ

 

Afhalen 1x per maand op een zaterdag vanaf 18:00 tot 19.00 bij Omslag, Hoogstraat 301a.

Prijs €15, voor €3 per adres in Eindhoven kan de maaltijd thuis bezorgd worden.

     Bestel uiterlijk donderdag ervoor door te mailen naar klik hier

        Het totaalbedrag dient vooraf betaald te worden, je ontvangt hierover bericht.

 

           deze  afhaalmaaltijd  op 25 juni                  

     bestellen uiterlijk donderdag 23 juni      

 

 Als je wilt kan je eigen bakjes e.d. meebrengen om het menu in te laten pakken,   vermeldt dat dan even bij je bestelling.                     

Linzensoep met uien, spinazie, venkel, knolselderij en olijfolie.

Moussaka uit de oven met aubergine, paprika, tomaat, uien knoflook en peterselie.

Witte en bruine rijst met wortelen, sugersnaps en olijfolie.

Verse fruitsalade met tutti frutti, slagroom en ahornsiroop.

Koreaanse noedels met Porto Bello champignons, spinazie, wortelen en eieren.

ijsberg salade met Quinoa, tomaat, verse basilicum, yoghurt, limoen, verse knoflook en bieslook.


Zaterdag 28 mei waren we blij verrast met veel bestelde maaltijden.

Onze koks Fatma en Gulay hebben hun talenten in de strijd gebracht om een rijk palet aan gerechten te bereiden die heerlijk smaakten.

Ook hebben we nog een foto gemaakt van een deel van ons team.

Wederom een geslaagde maaltijd t.b.v. "onze" kinderen in Kobane.

 

VEGETARISCHE AFHAALMAALTIJDEN

  7 wereldgerechten met vooral biologische en fairtrade ingrediënten

Opbrengst voor het SCHOOLONTBIJT op school HÎVÎ

 

Afhalen 1x per maand op een zaterdag vanaf 18:00 tot 19.00 bij Omslag, Hoogstraat 301a.

Prijs €15, voor €3 per adres in Eindhoven kan de maaltijd thuis bezorgd worden.

     Bestel uiterlijk donderdag ervoor door te mailen naar klik hier

        Het totaalbedrag dient vooraf betaald te worden, je ontvangt hierover bericht.

 

           deze  afhaalmaaltijd  op 28 mei                  

     bestellen uiterlijk donderdag 26 mei     

 

 Als je wilt kan je eigen bakjes e.d. meebrengen om het menu in te laten pakken,   vermeldt dat dan even bij je bestelling.                                                

                                                                                       

wij dineren en zij ontbijten

Onze koks Fatma en Gulay gaan onderstaand menu voor u bereiden, de plaatjes zeggen voldoende.

 

Heldere aspergesoep:  Witte asperges, verse bieslook, verse peterselie,  fijngesneden ui, fijngesneden teentjes knoflook, scheutje olie.

 

linzen, bulgur, tomaat pasta, paprika pasta, peterselie, ui, knoflook, olijfolie en zout.

 

witte bonen in tomatensaus: witte bonen, ui, knoflook, tomatenpuree en paprikapoeder.

                                                                                                                  Baklava: filodeeg, boter, suikersiroop, walnoten en pistache.


Zaterdag 30 april en op weg naar de zomer.

Op deze dag hebben onze koks Toni en Hanan weer een bijzondere maaltijd bereid, die veel meer mensen moeten proeven omdat ze zo heel lekker zijn!

Ook op deze dag hebben wij bijzonder bezoek gehad van Nadesty, Nadesty is een studente journalistiek die onze werkgroep gevonden had en graag in onze keuken wilde kijken om te zien hoe het er bij ons aan toe gaat.

Na een interview met Constance van de werkgroep en Marta van Omslag-Werkplaats voor duurzame ontwikkeling volgde een interview met onze koks.

Later op de avond hebben wij gezamenlijk de maaltijd gegeten onder genot van mooie verhalen en gezelligheid.

Zie de foto`s en ervaar de fijne sfeer bij ons.

 

De laatste zaterdag van april maken onze sterrenkoks weer een heerlijke maaltijd.

Bestellen kan t/m donderdag 28 april. door een bericht te sturen naar klik hier

Als je wil, kan je eigen bakjes e.d. meebrengen. Vermeldt dat dan bij je bestelling.

Gereserveerde maaltijden kunnen op zaterdag 30 april  worden afgehaald tussen 18.00 en 19.00 uur bij Omslag,  Hoogstraat 301a.

Het totaalbedrag moet vooraf worden betaald. Je ontvangt daarover bericht.

 

deze keer bestaat het menu als volgt:

-3 kisses soep

-Fatet Badendjan:

 aubergine, tomaat, Kikkererwten,  tahini, yoghurt, citroen en granaatappel.

-geroosterd Libanees brood en sla.

 

 griekse stijl pasta, ui, kokosolie, melk, bloem, kokos crème, oregano en basilicum.

-gekookte bruine rijst.

-rode bonen met paddenstoelen en Mexicaanse kruiden.

-Filipijns toetje:

 zoete aardappelen, kookbananen, taro en kokos crème.

 

http://www.omslag.nl/

http://www.werkgroepeindhovenkobane.nl/

 


vooraankondiging van de gezamenlijke maaltijd in de Lambertuskerk en Omslag op zaterdag 26 maart.

Newroz is een nationale feestdag in veel landen in Azië  en betekent de terugkeer van de zon en van het licht. Het betekent een nieuw begin, net als het nieuwjaarsfeest op 1 januari in Europa.

Newroz is daarom meer dan een nieuwjaarsfeest; het is ook een moment van loutering en verzoening, van dood en leven, en van de hoop op een nieuw begin en een beter leven en er worden ook vreugdevuren aangestoken. Deze vuren symboliseren het verstrijken van het donkere seizoen, de winter en de komst van de lente, het seizoen van het licht.

 

klik hier   voor bijzonderheden

 

Voor alle duidelijkheid: de maaltijd wordt collectief gegeten in de Laurenskerk

(geen afhaalmaaltijd)

 


De laatste zaterdag van februari maken Hanan en Tonie een heerlijk menu met 6 nieuwe gerechten.

Bestellen kan t/m donderdag 24 febr. door een bericht te sturen naar  klik hier

Als je wil, kan eigen bakjes e.d. meebrengen. Vermeldt dat dan bij je bestelling.

Gereserveerde maaltijden kunnen op zaterdag 26 febr. worden afgehaald tussen 18.00 en 19.00 uur bij Omslag,  Hoogstraat 301a.

Het totaal bedrag moet vooraf worden betaald. Je ontvangt daarover bericht.

 

deze keer bestaat het menu als volgt:

Soep; linzen, spinazie.

Bulgur met prei, venkel, tomatenpuree en olijfolie.

Romeinse sla met yoghurt, knoflook, munt en dille.

Aardappel met champignons en olijfolie.

Gemengde groenten: snijbonen, wortels, spinazie en prei met knoflook, uien en tomaten.

Zingo & Ringo: Gort, rozijnen, melk, maïzena, honing, bloemenwater, sinaasappelschil, noten, mango en kokos.

 

verdere informatie.

VEGETARISCHE AFHAALMAALTIJDEN

6 wereldgerechten met vooral biologische lokale en fairtrade ingrediënten

De opbrengst is bestemd voor het schooolontbijt voor gehandicapte kinderen in Noordoost Syrië.

De naam van de school is Hîvî dit betekent Hoop.

 

www.omslag.nl

www.werkgroepeindhovenkobane.nl

 


Verslagje van de maaltijdbereiding op 29 januari

Op zaterdag heeft een groot aantal kooktalenten zich ingezet voor de maaltijden.

Dit keer waren er meer bestellingen en dat vroeg om het aanspreken van meer koks om het voor elkaar te krijgen en ook het uitbreiden van de keukentafels. In een gezellige sfeer en ook het elkaar weer zien op gepaste afstand is er weer een verrassende maaltijd bereid.

Ook de reacties van de klanten die wij hebben ontvangen waren hartverwarmend en zeker een stimulans, dank hiervoor!

De volgende maaltijd is op 26 februari.

 

Hallo allemaal.

Ook in dit nieuwe jaar wordt er eens per maand een bijzondere maaltijd verzorgd door ons team van koks die deze keer bestaat uit Fatma, Gulay en Tuana.

Deze dames ligt koken na aan het hart en doen dit met veel deskundigheid en vooral passie. ook Toni en Hanan die de vorige maaltijden hebben bereid assisteren hun.

Wat niet onvermeld mag blijven is dat Marta de locatie "Omslag"  hiervoor ter beschikking stelt.

 

Deze keer bestaat het  menu  uit wel 7 verschillende gerechten.

LINZENSOEP,  linzen, ui, zout, peper, gedroogde kruiden uit Koerdistan: tijm en munt
BÖREK,  deeg gevuld met aardappelen, uien, prei, knolselder, spitskool, winterpeen en kaas
SALADE van het seizoen; rode kool, knolselder, winterpeen, witte kool, peterselie, citroen en pijnboompitten
BASMATI RIJST
BULGUR MET KIVIETSBONEN
FASILI witte bonen met Koerdische tomatensaus
BAKLAVA filodeeg, roomboter, suiker en walnoten

onderstaande foto`s geven een impressie van de bereiding van de maaltijd

Meer informatie:

De maaltijden wordt bereid op zaterdag 29 januari. 

Reserveren kan tot donderdag  27 januari (uiterlijk twee dagen tevoren) per e-mail:      klik hier 

 

 

De gereserveerde maaltijden kunnen tussen 18.00 en 19.00 uur worden opgehaald bij Omslag, Hoogstraat 301a. 

Een maaltijd kost E 15. Bij thuis bezorging wordt 3 euro per adres extra berekend.

De maaltijden worden verpakt in herbruikbare plastic bakjes en aangeboden in een door Hanan met de hand gedecoreerde papieren tas.

Het totaalbedrag moet vooraf worden betaald (je ontvangt daarover bericht). Zo nodig kunnen bestelde maaltijden ter plekke ook contant worden afgerekend (geen pin, graag gepast betalen).

ook zoals de vorige keer, desgewenst je eigen verpakkingsmateriaal meenemen (pannetjes, bakjes o.i.d.) om verspilling tegen te gaan, geef dit bij je bestelling door.

 

ons youtube kanaal:                    klik hier

 

onze facebook pagina:              klik hier

 

 

                                                                         www.omslag.nl                                                                                                                        www.werkgroepeindhovenkobane.nl                                                                                                         


27 november: een donkere regenachtige novemberavond met heerlijke afhaalmaaltijden en een buitengewoon goede sfeer
Tonie en Hanan hadden weer een verrassend menu samengesteld. In de keuken was een kookteam druk bezig met groente wassen, snijden, bakken en koken. Corona-proof proeven was wel moeilijk. Maar met mondkapjes en corona-afstand kan je ook vrolijk samenwerken.
Buiten was het regenachtig en vroeg donker. Marta had een groot zeil gespannen boven het raam van uitgifte. Overal waren brandende kaarsen en lampjes; een sfeervol tafereel. De eerste klant kwam al vroeg en vond vrolijk fluitend zijn weg. Het zeil bij het raam bleek ook een prima plek voor persoonlijke gesprekken.
De 22 heerlijke maaltijden in Eindhoven zijn goed voor ongeveer 2 weken schoolontbijt in Kobanê.
En de toetjes van Hanan waren verrukkelijk en smaakten naar meer.

Welkom weer in 2022!
In december worden geen afhaalmaaltijden aangeboden (omdat de locatie van Omslag dan in de steigers staat). De eerstvolgende maaltijd is op zaterdag 29 januari 2022. Reserveren kan tot uiterlijk 27 januari per e-mail:

 

eindhovenkobane@outlook.com

 

Meer foto’s op facebook

Hallo liefhebbers van een bijzondere maaltijd op 27 november

Deze keer hebben Tonie en Hanan (onze koks) weer een creatieve maaltijd bedacht, ik mocht de proefmaaltijd meemaken en het was echt heel lekker!

onderstaand plaatje geeft de maaltijd van november weer.

 Dit zijn de ingrediënten van het menu.

voor de soep: wortel, tomaat, knoflook, bosui, olijfolie en tijm.
voor het hoofdgerecht: Mujadara: grove bulgur, linzen, olijfolie, geroosterd Arabisch brood, aardappels, bosui met olijfolie en thijm.

Touch of Heaven Salade: Knolseldrij, wortels, groene en rode appel, rode biet, tahina en (aubergine met knoflook + hete peper + olijfolie + appelciderazijn)

groenten: paarse wortel, rode biet, spruitjes, zoete aardappel in kokosmelk, half gekookt ei.
voor het toetje: biologische yoghurt, geroosterde amandelen, kweepeer, bruine suiker, sesamzaadjes en rozenwater.

Meer informatie:

De maaltijd wordt bereid op zaterdag 27 november.

Reserveren kan tot donderdag  25 november (uiterlijk twee dagen tevoren) per e-mail:

 

eindhovenkobane@outlook.com

 

De gereserveerde maaltijden kunnen tussen 18.00 en 19.00 uur worden opgehaald bij Omslag, Hoogstraat 301a. 

Een maaltijd kost E 15. Bij thuis bezorging wordt 3 euro per adres extra berekend.

De maaltijden worden verpakt in herbruikbare plastic bakjes en aangeboden in een door Hanan met de hand gedecoreerde papieren tas.

Het totaalbedrag moet vooraf worden betaald (je ontvangt daarover bericht). Zo nodig kunnen bestelde maaltijden ter plekke ook contant worden afgerekend (geen pin, graag gepast betalen).

nieuw:

Om gebruik van plastic te vermijden, kun je desgewenst je eigen verpakkingsmateriaal meenemen (pannetjes, bakjes...) Geef dat vooraf duidelijk aan bij je bestelling.

 

zie ook:

 

www.omslag.nl  

                                               

www.werkgroepeindhovenkobane.nl

 

  youtube: https://www.youtube.com/channel/UCd9iuhmrLeZcNG5BLIKAjoQ/featured


Vegetarische afhaalmaaltijden voor school Hîvî bij Omslag

 

Eens per maand op een zaterdag worden in de keuken van Omslag maximaal 30 vegetarische afhaalmaaltijden bereid door koks van de werkgroep Eindhoven-Kobanê. De opbrengst is bestemd voor het schoolontbijt en een fruithapje voor de kinderen op school Hîvî.

Hanan en Tonie bereiden ca. 6 wereldgerechten met vooral verse biologische ingrediënten van Brabantse grond.

 

De eerstvolgende maaltijden worden bereid op 23 oktober (en 27 november en 24 december).

Reserveren kan tot donderdag  21 okt  (uiterlijk twee dagen tevoren) per e-mail:

 

eindhovenkobane@outlook.com

 

Op het menu:

Gebrande vingers: groene linzen, uien, olijfolie, pasta, knoflook, koriander, granaatappel, granaatappelsaus, citroensap, komijn, tamarinde, geroosterd Arabisch brood en zout.

Soep met savooi kool

Paarse rijst.

Gebakken groenten van het seizoen .

Rode bonen met kastanjechampignons .

Chocoladepudding met fruit .

meer informatie

 

www.omslag.nl      

                                           

www.werkgroepeindhovenkobane.nl

 

De gereserveerde maaltijden kunnen tussen 18.00 en 19.00 uur worden opgehaald bij Omslag, Hoogstraat 301a. 

Een maaltijd kost E 15. Bij thuis bezorging wordt 3 euro per adres extra berekend.

De maaltijden worden verpakt in herbruikbare plastic bakjes en aangeboden in een door Hanan met de hand gedecoreerde papieren tas.

Het totaalbedrag moet vooraf worden betaald (je ontvangt daarover bericht). Zo nodig kunnen bestelde maaltijden ter plekke ook contant worden afgerekend (geen pin, graag gepast betalen).


Beste mensen, op zaterdag 28 augustus kan er weer een bijzondere maaltijd worden afgehaald .

onze topkoks hebben het volgend menu samengesteld.

bestellen kan tot 26 augustus via onderstaand email adres:

 

eindhovenkobane@outlook.com

 

de gereserveerde maaltijden kunnen op zaterdag 28 augustus worden afgehaald tussen 18.00 en 19.00 uur bij Omslag in de Hoogstraat 301a.

de prijs is wederom 15 Euro.

 

Voor 3 euro extra per adres kan de maaltijd in Eindhoven aan huis worden afgeleverd.

het totaalbedrag moet vooraf worden betaald (je ontvangt daarover bericht).

Dit keer een zomers menu met veel biologische ingrediënten.

MixKoolsoep: witte kool, zuurkool, wortel, paprika, knoflook, ui, olijfolie, broccoli, zout, peper.

Ouzi: rijst, erwten, wortelen, boter, pijnboompitten, zonnebloempitten, pompoenpitten, zeezout, zwarte peper en peterselie,  gebakken in bladerdeeg.

Tevlihev (gemengde groenten): gele en witte courgette, zomerwortels, spinazie etc.

Verse salade met komkommer, tomaat, diverse soorten sla, tomaten, mais

Yoghurtsaus met romeinse sla, munt, knoflook.

Toetje: verse vruchten

Bijna alle groenten en vruchten komen vers van ecologische Tuinderij de Voedselketen. Ook de andere ingrediënten zijn zoveel mogelijk biologisch.

Zaterdag 28 augustus werden weer 12 geurige en kleurige maaltijden bereid, en bij Omslag bleef het kookteam nog heerlijk dineren. 

Houdt voor de volgende afhaalmaaltijd website/Facebook in de gaten.

En dit is waar wij het met zijn allen voor doen, om ook hun  een goede maaltijd te kunnen geven.


 

Omslag werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling.

in de keuken van Omslag bereidden Toni en Hanan weer heerlijke vegetarische maaltijden met in het toetje verse bessen uit de tuin.

Nadat (bijna) alle maaltijden waren afgehaald, aten we samen in de tuin, telkens weer een smul-feestje.

De opbrengst van de maaltijden gaat naar schoolontbijten in Noord-Syrië. 
de volgende afhaalmaaltijd is op zaterdag 24 juli, bestellen tot 22 juli.

meer info:

 

http://www.omslag.nl/nieuws/01317.html

 

Bestellen kan tot uiterlijk 22 juli door een mail te sturen aan:

eindhovenkobane@outlook.com

 

de gereserveerde maaltijden kunnen op zaterdag 24 juli tussen 18.00 en 19.00 uur worden afgehaald bij Omslag, Hoogstraat 301a.

Zaterdag 24 juli. Tuinderij De Voedselketen doneerde weer verse ecologische groenten. Tonie, Hanan èn Fatma maakten werkelijk overheerlijke afhaalmaaltijden. Wil je de volgende maaltijd niet missen; die is op zaterdag 28 augustus. Bestellen kan t/m 26 augustus. De prijs is €15.

het menu voor deze maand is.

- Baba Ghanooj  (Syrisch gerecht) bestaat uit:

 gegrilde aubergine + groene paprika + tomaat + tahini + knoflook + peterselie +   olijfolie + granaatappelmelasse + zout.

- olijf salade.

- koude yoghurtsoep.

- fruitsalade (meloen + watermeloen, druiven en kersen).

Hanan is één van onze super koks met vele talenten. 


Op zaterdag 26 juni kan weer een smakelijke maaltijd worden afgehaald bij Omslag.

 

Toni en Hanan zullen alweer voor de 4e keer vegetarische maaltijden bereiden met verse ingrediënten en volgens Midden-Oosterse tradities. 

 

Elk maaltijd-onderdeel wordt apart verpakt in een herbruikbaar plastic bakje. Een maaltijd kost €15 Dit bedrag moet vooraf worden betaald (je ontvangt daarover bericht). Eventueel kunnen bestelde maaltijden ter plekke ook contant worden afgerekend (geen pin, graag gepast betalen).

 

Bestellen kan tot uiterlijk 24 juni door een mail te sturen naar:

 

eindhovenkobane@outlook.com

 

De gereserveerde maaltijden kunnen op 26 juni tussen 18.00 en 19.00 uur worden opgehaald bij Omslag, Hoogstraat 301a. Er worden maatregelen getroffen om de uitgifte coronaproof te laten plaatsvinden. Voor €3 extra wordt de maaltijd in Eindhoven thuis bezorgd.

MENU AFHAALMAATIJDEN 26 JUNI 

BORANI soep: yoghurt, linzen, tarwe, courgette, aubergine, uien, tomaten, munt, olijfolie, zout, zwarte peper, basilicum.

DOLMA druivenbladeren, rijst, uien, knoflook, tomatenpuree, olijfolie, koriander, peterselie, munt, citroen, komijn, peper, zout, zwarte peper...

KOMKOMMER met citroen, munt, granaatappel, radijs.

WARME AARDAPPELS met zoete aardappel, champignon en kruiden.

GEBAKKEN GROENTEN: broccoli, paprika, wortels etc.

TOETJE VAN VERSE VRUCHTEN: ananas, bessen, jackfruit/nangka


op zaterdag 22 mei kan er weer een smakelijke maaltijd worden afgehaald bij Omslag,  Hoogstraat 301a. 

bestellen tot 20 mei kan rechtstreeks via   

eindhovenkobane@outlook.com

 

de prijs per maaltijd is 15 Euro.

Onze nieuwe maaltijd voor de 22ste mei. Rijst met allerlei groeten gekookt met kokoscréme, gebakken aubergine, salade, gefrituurde pompoen, salade

en Egyptische toetje.

Ingrediënten
Gebakken aubergine: aubergine, peterselie, koriander, tomaten, citroen, olijfolie, parmezaanse kaas, zout, zwarte peper
Broccolisalade: broccoli, komkommer, tomaat, ui, citroen, maïs, olijfolie, zout, peterselie, koriander
Egyptische Ashura: volkoren tarwe, gedroogd fruit, melk, zetmeel, bloesemwater, pistachenoten, vanille, sesam, suiker.

Zaterdag 22 mei waren er bij Omslag superlekkere afhaalmaaltijden ten bate van school Hîvî.

Toni, Hanan, Marta, Monique, Johan en Iyad hebben hard gewerkt. De samenwerking was geweldig. En wat smaakte het weer lekker!


Op zaterdag 24 april kan er weer een smakelijke maaltijd worden afgehaald bij Omslag aan de Hoogstraat 301a.

de prijs is wederom 15 Euro per maaltijd.

ons kookteam waar wij heel trots op zijn!

Er was weer zo lekker gekookt door Hanan en Tonie, met hulp van Monique, Louise en Marta. Deze keer geen thuisbezorging, dus de maaltijden werden persoonlijk afgehaald. Dat betekende veel leuke gesprekjes en vaak: 'tot de volgende keer'.

Ingrediënten Harira: linzen, kikkererwten, noedels, tomaten, groene koriander, peterselie, olijfolie, uien, tomatenpuree, bloem, gember, kaneel, zout, zwarte peper en water
Falafel ingrediënten: kikkererwten, knoflook, peterselie, koriander, komijn, bakpoeder en zout
Saus ingrediënten: yoghurt, sesamsaus, citroen, peterselie, komijn en zout
Salade: tomaat, peterselie, citroen, olijfolie
Aardappelsalade: aardappel, wortel, gekookte eieren, lente-uitjes, peterselie, olijfolie en saus
Toetje: deeg, appel, pruim, kaneel + noten + bessen


Zaterdag 27 maart maakten vijf lieve vrienden samen 26 maaltijden.

Ze fietsten heel Eindhoven rond op zoek naar de beste ingrediënten en de geurigste kruiden en kwamen thuis met zware boodschappentassen. In de gastvrije keuken van Omslag werd op vrijdag al een deel van de groenten gewassen en gesneden.  Alles corona-proof. Het resultaat was een verrukkelijk diner voor 26 personen in Eindhoven en ca. €200 voor een gezond schoolontbijt op school Hîvî in Kobanê.

Dat alles smaakt naar meer. Dus voor de laatste zaterdag in april wordt weer een ander heerlijk diner voorbereid !

Omslag fungeert als kook-en afhaalpunt solidariteits-maaltijden Eindhoven-Kobanê