2020-7 maart, wereld vrouwendag in Parktheater

Zaterdag 7 maart, Parktheater, Internationale Vrouwendag 2020, Each for Equal.

 

Eindhoven vierde Internationale Vrouwendag in de grote foyer van het Parktheater. Er waren optredens, workshops, stands met kunst en ambachtelijke producten (womens fair), food plaza (culinair) en een druk meeting point voor netwerken en informatie-uitwisseling; alles bij elkaar zo diverse als de hele wereld.

Ook de werkgroep Eindhoven Kobane was aanwezig!

Gemeente Groot Eindhoven viert dit jaar haar 100 jarig bestaan. Groot Eindhoven betekent ook 100 jaar vrouwenemancipatie in Eindhoven. Internationale Vrouwendag is in de twintigste eeuw ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten. In 1911 werd de Vrouwendag internationaal voor het eerst gevierd, in 1912 voor het eerst in Nederland.

Deze fantastische middag werd georganiseerd door stichting C.L.O. (Latijns-Amerikaans Centrum voor Oriëntatie) in samenwerking met Women Inc en het platform Alle Vrouwen in Eindhoven.

 

Na afloop stuurden wij foto's van de Vrouwendag in het Parktheater naar Kobanê. Daarbij waren foto's van kinderen die tekeningen maakten.   School Hîvî antwoordt met deze foto’s van een zonnige dag buiten bij school Hîvî.