Zondag 17 sept

"Peace in the park"  (11.00) 13.00-18.00 in het Anne Frank plantsoen met hapjes van ons.

Een festival In deze tijd van polarisatie, oorlog, klimaatverandering en onzekerheid ?

Ja; Eindhovense groepen op gebied van Vrede, milieu, diversiteit en mondiale bewustwording willen laten zien, dat je op heel verschillende manieren kunt werken aan een betere wereld, dat je dat niet alleen hoeft te doen èn dat dat ook heel inspirerend kan zijn.

 

Het programma bestaat uit een caleidoscoop van activiteiten: van zang en dans via een wereldhapje tot poëzie en dialoog. Iris Pennings zal haar opwachting maken met mooie luisterliedjes, Hobo Jobos brengen punky folk. Mischa en friends brengen Zuid Amerikaanse ritmes. Een speciaal gedeelte van het podiumprogramma is ingeruimd voor muziek uit het Midden-Oosten etc.

Daarnaast zijn er activiteiten specifiek voor kinderen: tekenen en schilderen voor de Vrede en je kunt meedoen aan diverse workshops: van meditatie en Capoeira tot kleine informatieve bijeenkomsten over actuele problemen in de wereld en nog veel meer.

Op deze dag zal er ook aandacht zijn voor de Vredestalentenjacht die enige tijd geleden is gestart: wie bevordert de Vrede op de meest poëtische manier?

 

Het festival is een onderdeel van de Vredesweek in Eindhoven en sluit aan bij de gedachte van het herdenken van 18 september: dat vrijheid, veiligheid en Vrede niet vanzelfsprekend zijn.

 

En natuurlijk zal Eindhoven~Kobanê er bij zijn

met foto’s, verhalen en lekkere hapjes.

 

We roepen iedereen op om zelf een kleedje/dekentje en een eigen drinkbeker mee te nemen om je eigen ‘Vredespicknick’ te houden en met elkaar in gesprek te gaan.

voor de laatste informatie:   https://peaceintheparkeindhoven.nl

 

zondag 24 september: 

  "Andre mert Regenboogfestival

(11.00) 12.00-17.00 in de Heggestraat in Geldrop, met een kraampje voor ons.